Πρoαιρετική επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Μάρτιος 2018

Το 2ο Π.Ε.Κ.Αθήνας, θα πραγματοποιήσει προαιρετική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δράσης του με θέμα:

« Οι τέχνες, ως εργαλείο μάθησης και ψυχικής ισορροπίας του μαθητή.»

Η επιμόρφωση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και θα υλοποιείται κάθε Τετάρτη του Μαρτίου 2018 και ώρες 17:00 έως 20:30, στο χώρο του 2ου ΠΕΚ Αθήνας (Ανδρέα Μεταξά 7 - Φιλοθέη).
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην προαιρετική επιμόρφωση και ενημερώθηκαν για την επιλογή τους από τη γραμματεία του 2ου ΠΕΚ Αθήνας, να προσέλθουν έγκαιρα στο χώρο του 2ου ΠΕΚ Αθήνας την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 το αργότερο στις 17:00.
Τα τμήματα και το πρόγραμμα του προαιρετικού επιμορφωτικού προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ενότητα Επιμορφώσεις - Υλικό, στην ιστοσελίδα του 2ου ΠΕΚ Αθήνας. (http://2pek-athin.att.sch.gr/επιμορφώσεις/υλικό)

 

Ο Υποδ/ντης του 2ου ΠΕΚ Αθήνας

Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος

Σχολικός Σύμβουλος

Η Διευθύντρια του 2ου ΠΕΚ Αθήνας

Ευελπίδου Νίκη-Νικολέττα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  ΕΚΠΑ


 

 

Πρoαιρετική επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το 2ο Π.Ε.Κ.Αθήνας, θα πραγματοποιήσει προαιρετική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δράσης του.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά (e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται, από 12 Φεβρουαρίου 2018 έως 22 Φεβρουαρίου 2018.
Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί το Mάρτιο 2018 και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από 17:00 έως 20:30.  Η ακριβής ημερομηνία έναρξης και το πρόγραμμα θα σας γίνουν γνωστά έγκαιρα.
Το θέμα της προαιρετικής επιμόρφωσης είναι: « Οι τέχνες, ως εργαλείο μάθησης και ψυχικής ισορροπίας του μαθητή.»
Στόχος να μελετήσουμε:

  • Πώς ανακαλύπτουν και κατανοούν οι μαθητές τον εαυτό τους και τους άλλους, μέσα από την παρατήρηση της τέχνης, δημιουργώντας κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης και αποκτώντας ενσυναίσθηση και υψηλή αυτοεκτίμηση.
  • Πώς βελτιώνεται η μαθησιακή διαδικασία των γνωστικών αντικειμένων στο σχολείο διαμέσου των τεχνών.
  • Πώς μεταφέρεται και διαχέεται η γνώση σε άλλα θεματικά και επιστημονικά πεδία.
  • Πώς αποκτούν οι τέχνες θεραπευτικό χαρακτήρα φέρνοντας παράλληλα την ηρεμία, τη χαρά και την ψυχαγωγία στη σχολική καθημερινότητα.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα της επιμόρφωσης, ο αριθμός  των συμμετεχόντων είναι καθορισμένος, 50 άτομα,  και θα τηρηθεί  χρονική σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την κατάθεση των αιτήσεων.

 

Ο Υποδ/ντης του 2ου ΠΕΚ Αθήνας

Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος

Σχολικός Σύμβουλος

Η Διευθύντρια του 2ου ΠΕΚ Αθήνας

Ευελπίδου Νίκη-Νικολέττα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  ΕΚΠΑ


 

 

Υπενθύμιση για τη διεξαγωγή Ημερίδας / Πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα με θέμα «Καλές πρακτικές για ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού και των σχέσεων στο σχολείο και την τάξη» που συνδιοργανώνεται από το 2ο ΠΕΚ, και τους/τις Σχολικούς/ές Συμβούλους Δ.Ε. με έδρα στη Β΄Αθήνας και την Ανατολική Αττική είναι η Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής γίνεται στον παρακάτω ηλεκτρονικό δεσμό:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdE5xfBv4RDCwgjKO4DvxxY72iRNwYP85PAlot1A-jwVjQ9PQ/viewform

Η ημερίδα διεξάγεται εκτός σχολικού ωραρίου, η παρακολούθησή της είναι προαιρετική και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Δ.Ε. των σχολικών μονάδων της Β’ Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής. Θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Γ/σιο Αγίας Παρασκευής (πλησίον σταθμού μετρό Δουκ. Πλακεντίας, Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6081930) την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και θα επαναληφθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με εισηγήτρια την Δρ. Εύα Μαντζουράνη (Kingston University – Hong Kong University, Ιδρύτρια της «Ithaca Academic Coaching and Mentoring») σύμφωνα με το Πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

 


 

Η Διευθύντρια του 2ου ΠΕΚ Αθήνας

Ευελπίδου Νίκη-Νικολέττα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  ΕΚΠΑ